Wat is Jive?

Jive is de dansstijl die ontstaan is in de VS in de vroege jaren dertig.  Hert was oorspronkelijk aan het publiek gepresenteers als 'Jive' in 1934 door Cab Calloway.  Het is een levendige en onbevangen variatie van de Jitterbug, een vorm van swing dans.  Het is een swingende dans met de nadruk op snelheid, uitleven en swingende muziek.  De dansers mogen af en toe iets geks doen om de ander en het het publiek te verrassen.  "Leef je uit en wees een beetje brutaal" is het motto van de Jive.

Kostprijs Jive Cursus?
Onze Jive Cursus bestaat uit een lessenreeks van 9 weken. Voor een cursusreeks van 9 weken betaal je bij ons € 65,00. Je kan ook een combinatie maken met onze Swing Cursus, kostprijs voor deze combinatie is € 90,00

Heb ik een danspartner nodig?
Een groot deel van de cursisten komt zonder danspartner. Hoe lossen wij dit voor jullie op? Voor elke cursist die zonder partner komt proberen wij in de mate van het mogelijke een danspartner te voorzien. 

Wat voor kleding moet ik dragen?
Om goed te kunnen dansen hoef je géén speciale kleding aan, maar trek bij voorkeur iets aan waar je je goed in voelt. Verder is "laagjes" kleding aan te bevelen, zodat je wat uit kunt trekken als het echt tropisch warm begint te worden. Zorg ervoor dat je fris ruikt mocht je gaan zweten tijdens het dansen.  Qua Schoenen is het handig om niet al te stugge schoenen te dragen.