Wat is Salsa?

De letterlijke betekenis van Salsa=Saus. Het staat voor een mix van Midden-Amerikaanse dansinvloeden, die oorspronkelijk door slaven vanuit Afrika werden meegenomen. Onder invloed van verschillende dansstijlen ontstond de Cubaanse salsadans die wij tegenwoordig kennen.

Salsa is een manier om te ontspannen van al je dagelijkse beslommeringen.
Salsa dansen is leuk, gezellig, relax en goed voor de sociale contacten.
 

Onze Salsa Cursus?
Onze salsacursussen bestaan uit lessenreeksen van meestal 10 weken, waarin je minimaal 2 x per week les kan volgen. Voor een cursusreeks van 10 weken betaal je bij ons € 85,00 hier zit verzekering en lidgeld bij inbegrepen. In deze cursusreeks mag je alle lessen van je eigen niveau of daaronder meevolgen zonder meerkost. Zo krijgt iedereen de kans voldoende te oefenen.
 

Heb ik een danspartner nodig?
Een groot deel van de cursisten komt zonder danspartner. Hoe lossen wij dit voor jullie op? Voor elke cursist die zonder partner komt proberen wij in de mate van het mogelijke een danspartner te voorzien. Tijdens de les wordt er constant gewisseld van partner. Salsa De L'Amistad leert je met iedereen dansen in plaats van met een vaste danspartner. Het wisselen maakt de lessen socialer en leuker. Na een cursus salsa kun je niet alleen salsadansen, maar heb je er een hele groep kennissen (en misschien goede vrienden?) bij.
 

Wat voor kleding moet ik dragen?
Om goed te kunnen dansen hoef je géén speciale kleding aan, maar trek bij voorkeur iets aan waar je je goed in voelt. Verder is "laagjes" kleding aan te bevelen, zodat je wat uit kunt trekken als het echt tropisch warm begint te worden. Zorg ervoor dat je fris ruikt mocht je gaan zweten tijdens het dansen.
Qua Schoenen is het handig om niet al te stugge schoenen te dragen.
 

Waar kunnen we gaan oefenen na onze lessen?
Elke vrijdagavond hebben we bij ons in de club salsa Danscafé met Dj,  2 x per met Live Band Monty Y La Banda Del Chéz. Aanvang 21h30 de inkom hiervoor is gratis.
We hebben natuurlijk dan nog onze andere evenementjes die we organiseren waar jullie allen meer dan welkom zijn, hiervoor raadpleeg je best onze evenementen kalender. Door het hele land worden er Salsa feestjes georganiseerd waar je zowel wekelijks als maandelijks de benen eens kan losgooien.

Graag stellen we jullie enkele sites voor waar je al deze feestjes op kan terugvinden:

 SaborTropical     Salsa extra_Klein